5 tips om goedkoop te reizen

1. Ga op werkvakantie of doe vrijwilligerswerk

Werkvakanties of vrijwilligerswerk zijn vooral populair onder jongeren of studenten die goedkoop op vakantie willen. Je werkgever zal vaak zorgen voor onderdak, eten en drinken en dat maakt deze vakantie vrijwel geheel gratis. Niet alleen staat (vrijwilligers)werk in het buitenland goed op je cv, je leert meer van de wereld, je maakt vriendschappen voor het leven en je leert in mum van tijd misschien wel een nieuwe taal. Doe wel goed onderzoek naar de plaats waar je vrijwilligerswerk gaat doen, want je wil “weeshuistoerisme” voorkomen.

Bekijk ook: 10 reizen die je leven zullen veranderen

2. Ga op vakantie in Nederland

Prachtige natuurgebieden, betoverende steden en bijzondere stranden zijn dichterbij dan je denkt. Ga bijvoorbeeld eens op stedentrip in één van deze kleine steden en dorpen in Nederland, bezoek de meest prachtige stranden, ga lekker fietsen of trek de natuur in. Of misschien heb je wel zin in een weekendje weg in België, een stedentrip in Duitsland of wil je een dagje met de kids naar de dierentuin? De mogelijkheden voor een betaalbare vakantie zijn eindeloos!

Bekijk ook: 10 trips dichtbij die voelen als een verre reis

3. Ontwijk het hoogseizoen

Deze lijkt misschien voor de hand liggend, maar het is wel een heel belangrijke tip om te onthouden: ontwijk het hoogseizoen. Als je kinderen hebt en gebonden bent aan schoolvakanties is dat natuurlijk een stuk lastiger, maar als het even kan, reis dan buiten het hoogseizoen (of ga voor een goedkope last minute). Voor Europa valt het hoogseizoen in juli en augustus (zomervakantie), voor winterzonbestemmingen zijn dat de maanden december en januari (kerstvakantie). Ook kunnen in de voorjaarsvakantie en de herfstvakantie de prijzen hoger liggen.

4. Reis naar goedkope landen of alternatieve steden

Montenegro, Albanië of Polen: het zijn misschien niet de eerste landen waar je aan denkt, maar je gaat er wel voordelig naartoe op vakantie. Ook in deze landen vind je strand, zon, cultuur, lekker eten en vriendelijke locals – laat je gewoon eens verrassen! Wil je met een klein budget op stedentrip? Kies dan voor alternatieve steden: Straatsburg in plaats van Parijs, Valencia in plaats van Barcelona, Bologna in plaats van Rome en Padua in plaats van Venetië.

5. Leef als een local

Wil je een super goedkope vakantie, leef dan zo min mogelijk als een toerist en zoveel mogelijk als local. Eet dus in dat achterafstraatje, vermijd de rode toeristenbussen, gebruik het openbaar vervoer en maak nieuwe vrienden. Maak het nog leuker door bij locals te slapen: bedrijven als Airbnb en Couchsurfing kunnen handig zijn. Je krijgt vaak de leukste insider tips over de bestemming en leert op die manier ook weer nieuwe mensen kennen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *